VOOR WIE
Voor WIE
Het Odensehuis is een ontmoetingsplaats voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie. Een plek waar:
– u wordt gezien en waar u geliefd bent
– u zich nuttig kunt voelen en gewaardeerd wordt
– u in beweging komt, zowel geestelijk als lichamelijk
– waar het veilig is, vertrouwd en thuis
Goed om te weten:
Het Odensehuis is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar geen indicatie voor nodig is.
Een casemanager is ook op de hoogte van alle dagbestedingen. U kunt altijd om informatie vragen over het Odensehuis.
Blijft u een hele dag? Dan betaalt u 10 euro voor koffie/thee/ lunch en activiteiten.
Vervoer naar Odensehuis kunt u als het nodig is regelen via Automobiel van Malkander, Valleihopper of regiotaxi.
aanmelding
Bij het Odensehuis kunt u zo binnenlopen. Natuurlijk zijn we wel benieuwd naar u en willen we graag met u kennismaken, om te onderzoeken hoe we u het beste kunnen ondersteunen.
Zo zal er in het begin een oriëntatiebezoek plaatsvinden. Naast het leren kennen van nieuwe deelnemers is het belangrijk om wederzijdse verwachtingen af te tasten. Wij vertellen graag wat het Odensehuis te bieden heeft. Het is goed om te kijken of het Odensehuis aansluit bij uw behoefte.
Helaas kan het in het ziekteproces zo zijn dat het Odensehuis niet meer de juiste plek voor u of uw naasten is. De coördinator zal daarover dan met u in gesprek gaan. Samen zoeken we naar een mogelijke vervolgstap.
MANTELZORGERS
‘even dat praatje aan het begin van de dag’
Een Odensehuis biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Dit doen we onder andere in de vorm van gespreksgroepen. Mantelzorgers delen hun kennis en ervaring in de omgang met mensen met dementie en ondersteunen elkaar. De herkenning en erkenning kan al het verschil maken. En dat kopje koffie aan het begin of eind van de dag is waardevol. Een luisterend oor is soms zo nodig!
Ieder kwartaal biedt het Odensehuis, onder begeleiding van een gespreksleider, de mogelijkheid aan mantelzorgers om met elkaar in gesprek te gaan. Dit vindt plaats in de Smederij, het Militair Platform, wat op steenworp afstand ligt van het Odensehuis. Wilt u weten wanneer deze bijeenkomsten zijn? Vraag het na via het contactformulier of kom even langs. Een mailtje of belletje kan natuurlijk ook.
vrijwilligers
Het Odensehuis is een vrijwilligersorganisatie. Ook hierbij staat de inzet van de talenten van een vrijwilliger centraal. Kerncompetenties zijn: samenwerking, flexibiliteit, klantgerichtheid en persoonlijk leiderschap.
De Odensehuizen willen een bijdrage leveren aan cultuurverandering van het reguliere aanbod van ondersteuning en de zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Vanuit het Odensehuis wordt samengewerkt met andere organisaties. De meeste Odensehuizen zetten zich in voor een dementievriendelijke omgeving. We proberen ons te blijven vernieuwen. Dit doen we bijvoorbeeld door de continue ontwikkeling van uiteenlopende projecten.
Tegelijkertijd zorgt het Odensehuis ervoor dat mensen met dementie beter zichtbaar zijn in de buurt waar zij wonen en dat buurtgenoten dementie leren herkennen, begrijpen en leren accepteren.
Stagiaires:
Odensehuis Ede heeft het certificaat van ‘Erkend Leerbedrijf’ en biedt de mogelijkheid tot het opleiden van stagiaires.